Home > SVE ZA DOM > Interijer > Tekstil i dekor > Održavanje posteljine
 
 

Tekstil i dekor

Zavjese, posteljina ili jastuci bitni su elementi u uređenju interijera. Njihovim odabirom možete izraziti svoju osobnost, ali i kreativnost. 

Održavanje posteljine

Mislili ste kako je pranje u vrućoj vodi dovoljno za održavanje posteljine? Donosimo odgovore na najčešća pitanja.

Posteljina je ukras svake spavaće sobe

Koliko često je potrebno prati posteljinu?
Posteljinu koja se svakodnevno koristite bilo bi dobro prati barem svaka dva tjedna, a idealno bi bilo kada biste imali dva seta posteljine tako da ih svaki tjedan mijenjate - na taj način biste ih duže održali novima.

Trebamo li svu posteljinu, bez obzira na sastav, prati na istoj temperaturi?
Perite sve posteljine na propisanoj temperaturi i zajedno. Perite plahte s plahtama, ručnike s ručnicima, ali ih ne perite skupa s drugim materijalima kako biste spriječili moguća oštećenja tkanine. Kako biste produljili vijek trajanja posteljine i održali je novom Crozilla savjetuje da se pridržavate preporuka proizvođača.
Prilikom pranja pokušajte ne koristiti deterdžente koji sadrže kemikalije, izbjeljivače ili parfeme.

Izbjeljivač tkanine
Ne preporučamo korištenje izbjeljivača tkanine. Oni kloridni oštećuju vlakna i vrlo brzo uzrokuju raspadanje tkanine. Preporučamo izbjeljivače na bazi kisika, oni su puno sigurniji i blaži za tkanine. Možete ih dodati kod pranja posteljine i ručnika.

Sušilice
Ukoliko posteljinu sušite u sušilici, pazite da se uvijek suši na najnižem nivou. Vrući zrak može oštetiti tkaninu. Ukoliko imate mogućnosti, sušenje posteljine na otvorenom je svakako bolja opcija.

Peglanje
Svu posteljinu možete glačati. Kako biste si olakšali posao glačajte dok je posteljina još pomalo vlažna. Od pomoći je svakako i prskalica s vodom ili neka druga sredstva koja Vam olakšavaju glačanje dodatnim vlaženjem tkanine. Svakako imajte na umu da je od svega najbolje koristiti običnu vodu jer što manje proizvoda nanosite na posteljinu to će posteljina biti očuvanija.

Follow Crozilla nekretnine's board Tekstil i dekor on Pinterest.
02-12-2014
Savjeti: 3 do 5