Home > SVE ZA DOM > Interijer > Tekstil i dekor > Iskoristite moć zavjesa
 
 

Tekstil i dekor

Zavjese, posteljina ili jastuci bitni su elementi u uređenju interijera. Njihovim odabirom možete izraziti svoju osobnost, ali i kreativnost. 

Iskoristite moć zavjesa

Većina soba će izgledati ljepše i toplije pomoću zavjesa koje će prozorima dati mekoću. Ako ste u potrazi za jednostavnijim modernim stilom onda ćete se svakako odlučiti i za zavjese koje će poboljšati izgled vašeg doma.

Kroz povijest zavjese su igrale važnu ulogu u uređenju doma. Zlatne zavjese obilježile su devetnaesto stoljeće. Bilo koja kuća koja se smatrala uglednom imala je više zavjesa na prozorima. Alternativni način ukrašavanja bile su ogrnute tkanine okićene prstenovima. S promjenama u ukusu, stilu, financijskim mogućnostima te veličini prozora cijeli niz zavjesa u različitim opcijama dizajna postao je danas dostupan svima.

Razrađen sadržaj, odnosno detaljan plan uređenja prozora koristi se za formalne sobe u velikim kućama. Jer ipak zavjesa, pažljivo i s ukusom birana, čini veliku razliku u sobi. Birajući savršenu tkaninu imajte na umu da moderno uređenje ima tendenciju da bude jednostavno, dok se tradicionalno uređenje više kombinira s tkaninama od resa izvodeći svekolike oblike u prostoriji. Ne zaboravite odabrati dizajn koji zadržava osobnost vašeg stila.

Dakle, ako imate viktorijansku kuću onda ćete se sigurno služiti i viktorijanskim zavjesama no pazite da ne pretjerate s ukrasima. Odabir prave zavjese za prozor u dnevnom boravku je tretman koji će svakako dodatno upotpuniti izgled jedne od najposjećenijih prostorija u vašem domu. Odgovarajući dizajn zavjesa za dnevni boravak ovisi o vašem uređenju i boji, proračunu te dakako veličini i obliku dnevnog boravka kao i već postavljenim prozorima i vratima.

Ako već imate određen dizajn zavjese na umu, odaberite materijal pažljivo kao i sve tkanine te uzorke kako bi ukrašavanje bilo usklađeno. Za prozore i vrata dnevnog boravka koji se otvaraju, a imaju mogućnost javnog vida izvana, treba koristiti dvostrane zavjese tako da zastor izgleda jednako dobro iznutra i izvana.

02-12-2014
Savjeti: 4 do 5