Home > SVE ZA DOM > Interijer > Tekstil i dekor > Baldahin iznad kreveta
 
 

Tekstil i dekor

Zavjese, posteljina ili jastuci bitni su elementi u uređenju interijera. Njihovim odabirom možete izraziti svoju osobnost, ali i kreativnost. 

Baldahin iznad kreveta

Želite se osjećati ugodno u spavaćoj sobi? Tako je lako imati krevet iz snova... Izaberite baldahin i u par koraka promijenite izgled sobe i svoje raspoloženje!

Kada se prije osam stoljeća prvi puta pojavio baldahin, njegova je svrha bila zaštititi od hladnoće i propuha u slabo grijanim prostorijama. Baldahin je prije svega simbolizirao društveni status i moć svoga vlasnika. U početku je bio namijenjen samo kraljevima i državnicima, dok danas baldahin krasi spavaće sobe mnogih. 

Štiti od kukaca
Želite li se po ljeti zaštiti od komaraca, skakavaca i mušica te imati čvrst i miran san, iznad svog kreveta montirajte baldahin. Moderan baldahin na krevetu daje romantičan izgled i odličan je pristup suvremenom dizajnu. On može biti okruglog ili četvrtastog oblika.

Kako montirati baldahin
Pričvrstite ga na četiri stupa konstrukcije ležaja ili ga konopom objesite za strop u kojem ćete probušiti rupu i uz pomoć tiple učvrstiti vijak s kukom.
Tijekom ljeta koristite rjeđe tkane materijale poput tila, lana ili pamuka koji osiguravaju dovoljno prozračnosti, a po zimi ih zamijenite tkaninom od češljane vune visoke kvalitete, poznate po iznimnom zadržavanju topline.

Ugodno i korisno 
Uređenje spavaće sobe ovisi o Vašem ukusu, pa se pobrinite da se u prostoriji u kojoj spavate osjećate ugodno. I nemojte se bojati promijeniti izgled sobe. Vaš užitak je najvažnija mjera uspjeha uređenja interijera!

02-12-2014
Savjeti: 5 do 5