Home > SVE ZA DOM > Interijer > Kuhinje i kupaonice > Neobične kade i inspirirajuće kupaonice
 
 

Kuhinje i kupaonice

Crozilla vam donosi savjete kako urediti, organizirati ili dekorirati kuhinju ili kupaonicu.

Neobične kade i inspirirajuće kupaonice

Jeste li se ikad upitali zašto su gotovo sve kupaonice identične?! Toliko mogućnosti, a ipak nije velik broj onih koji te mogućnosti iskoriste.

Naviknuti na gotovo identične kupaonice u našim domovima zaboravljamo kako postoje različiti stilovi koji mogu pomoći želite li da vaša kupaonica bude posebna.

Nije sve stvar financijskih mogućnosti – više se radi o vašoj odlučnosti i želji koliko ste voljni eksperimentirati te „biti drugačiji“. Veliku ulogu igra i volja pojedinca, koliko vremena ste spremni posvetiti uređenju. Biti drugačiji ne znači samo odabrati drugačije pločice nego li vaš susjed ili napraviti nešto drugačiji raspored u kupaonici. Pod drugačijim se misli na sveukupan dojam, od početnog planiranja odnosno veličine kupaonice do odabira svih detalja koji će vašu kupaonicu učiniti posebnom prostorijom u kući gdje ćete se, nakon napornog i dugog dana, zasluženo moći odmoriti u toploj kupci. Ponekad neobičan predmet koji je s namjerom postavljen na mjesto gdje je svjetlost najveća može promijeniti cjelokupni dojam i atmosferu u toj prostoriji. To može biti upravo kada od koje ionako ovisi sve. 

Kada je riječ o kupaonicama, navikli smo koristiti klasične kade, u pravokutnom obliku dakako bijele boje. Nemamo ništa protiv vašeg odabira jer i bijela kada može pokazati vašu kreativnost prkoseći strogim pravilima. 

Ponekad se kada ne mora isticati samo oblikom, ključna može biti njena boja. Dakako, boja bi trebala biti u skladu s ostalim elementima i zidovima no svakako jedno od najvažnijih pravila koje uvijek dobro dođe prilikom dekoriranja jest ne bojati se biti drugačiji. Ipak, to je vaš dom i imate pravo u njemu uživati na svoj način. 

Neke kade imaju dodatne elemente koji ju čine drugačijom – to mogu biti noge ili neobičan oblik ili pak sve u jednom. No važno je takve kade smjestiti u odgovarajuće okruženje. Ako već imate neobičnu kadu koja se ističe bojom i oblikom nemojte pretjerivati s ostalim ukrasima kako kupaonica ne bi postala pretrpana ili koristite što jednostavnije elemente koji se neće isticati. Svaka kupaonica može biti svježa, kreativna i imati jedinstvenu osobnost.

Boje, biljke i uređenje samo su neke od mogućnosti koje mogu doprinijeti njihovoj originalnosti. Ostalo je na vama, da sami odaberete stil koji volite. Ako niste sigurni, uvijek možete druge pitati za savjet.

02-12-2014
Savjeti: 1 do 6