Home > SVE ZA DOM > Interijer > Kuhinje i kupaonice > Kako dekorirati malu kuhinju?
 
 

Kuhinje i kupaonice

Crozilla vam donosi savjete kako urediti, organizirati ili dekorirati kuhinju ili kupaonicu.

Kako dekorirati malu kuhinju?

Prilikom preuređivanja male kuhinje pravi projekt možete napraviti veliku razliku. Stoga, s našim savjetima i vašom voljom učinite svoj prostor funkcionalnijim

Kako bi kuhinja postala funkcionalnija i prilagodila se zahtjevima obitelji njeno preuređenje spada među najpopularnije projekte svake godine. Gotovo svaka kuhinja ima nedostataka u dizajnu ili nešto što može biti promijenjeno kako bi što više prostora bilo upotrebljivo. 

Veliki je izazov preurediti kuhinju u malom prostoru. Ako je Vaš proračun ograničen baš kao i prostor u kojem radite ne brinite jer postoje opcije kojima se može upotpuniti transformacija kuhinje. Sljedeći savjeti neka služe kao vodič:

Radna površina
Čak je i u velikim kuhinjama teško raditi ako točno ne znate s koliko prostora raspolažete. Stoga, prije bilo kakve promjene izmjerite radnu površinu i odlučite što želite. Planirajte tako da što više površine pokrijete s aparatima koji su vam potrebni. I prilikom rada mjerite površinu kako se ne bi dogodilo da elementi ne mogu biti pravilno postavljeni zbog nedostatka prostora.

Skladištenje
U dizajn ubacite što je više moguće ormarića. Također, razmislite o smještanju ormarića u odnosu na uređaje. Ormari za tanjure trebaju biti smješteni u blizini perilice za suđe, dok bi veći ormarići s ladicama trebali biti postavljeni u blizini peći.

Ugrađivanje
Ugrađene peći i mikrovalne omogućit će da kuhinja bude manje pretrpana. Visoka klizna polica držat će mikser i toster, a i bit će pri ruci kada budu potrebni. Ugrađeno spremište za pohranu hrane kao što je krumpir, luk ili kruh kuhinji će dati „čišći“ izgled.


"Roll – out„ ostava
Ako nema dovoljno prostora za ormare koje bi koristili kao ostavu iskoristite prednosti „roll – out“ ostave odnosno ormara s velikim brojem polica na izvlačenje u koje možete pohraniti mnoštvo potrebnih namirnica, a ne zauzimaju puno prostora.


Osvjetljenje

Jedan od važnih detalja dekoracije je dobra rasvjeta. Naime, rasvjeta halogenih svjetala može napraviti prostor većim i udobnijim.

Sudoperi
Mala kuhinja ne mora imati mali sudoper! Veliki sudoper će olakšati pranje velikog posuđa i odlično je mjesto za sakriti prljave lonce prije nego li nađete vremena za oprati ih.

02-12-2014
Savjeti: 3 do 6