Home > SVE ZA DOM > Interijer > Kuhinje i kupaonice > Kako očistiti mikrovalnu pećnicu prirodnim sredstvima
 
 

Kuhinje i kupaonice

Crozilla vam donosi savjete kako urediti, organizirati ili dekorirati kuhinju ili kupaonicu.

Kako očistiti mikrovalnu pećnicu prirodnim sredstvima

Čišćenje mikrovalne pećnice može biti naporan posao, mnogi su pritom skloni „potražiti pomoć“ kemijskih sredstava, ali na sreću postoje prirodna sredstva koja sama mogu odraditi velik dio vašeg posla. Portal Crozilla.com donosi vam ideje i savjete za čišćenje mikrovalne pećnice prirodnim sredstvima.

Čišćenje octom

Poznato je da je upravo ocat izvrsno sredstvo za čišćenje. Ovaj vas saveznik u borbi protiv mrlja neće vas ostaviti niti kad je mikrovalna pećnica u pitanju.

Slijedite nekoliko jednostavnih koraka koje donosi Crozilla i vaša će mikrovalna pećnica blistati

U keramičku šalicu, zdjelicu ili tanjur (bitno je da je materijal otporan na visoke temperature) ulijte vodu i ocat, te smjesu stavite u mikrovalnu pećnicu. Uključite ju na nekoliko minuta kako bi se smjesa dovoljno zagrijala, a para omekšala tvrdokorne masnoće. Nakon što se para stvori, posudu ostavite unutra  još nekoliko minuta kako bi para učinkovitije djelovala. Posudicu izvadite iz pećnice, a prljavštinu potom samo obrišite krpom. Crozilla savjetuje da kod jačih prljavština ponovite postupak.

Čišćenje limunom

Osim što ostavlja ugodan miris, limun (limunska kiselina) djeluje antibakterijski, ali i učinkovito razgrađuje masti i mrlje. Očistiti mikrovalnu pećnicu uz pomoć limuna vrlo je lako.  

Crozilla.com donosi savjete kako u samo nekoliko koraka očistiti mikrovalnu pećnicu koristeći limun:
Narežite limun na kriške i stavite ga u posudu s vodom, ostatak postupka jednak je kao i s octom. U mikrovalnu pećnicu stavite zdjelicu s vodom u koju ste prethodno stavili narezani limun. Uključite mikrovalnu na nekoliko minuta, a nakon toga izvadite zdjelicu i obrišite pećnicu mekanom krpom.

Portal Crozilla.com – vaš saveznik u borbi s nečistoćom.

03-11-2014
Savjeti: 6 do 6