Home > SVE ZA DOM > Gradnja > Najčešće pogreške pri planiranju izgradnje
 
 

Gradnja

Provjerite na što sve trebate obratiti pozornost prilikom izgradnje nekretnine.

Najčešće pogreške pri planiranju izgradnje

Planirate graditi kuću? Znate li na što trebate obratiti posebnu pažnju? Crozilla.com Vam donosi najčešće pogreške pri planiranju izgradnje.

ULAZ U KUĆU
Ako ulaz kuće nije natkriven, to doista može biti jako nezgodno, posebno ako u torbi tražite ključ ulaznih vrata dok kiša neumoljivo pada.

GARAŽA
No, ne treba zaboraviti ni važnost prolaza iz garaže u kuću. Puno je praktičnije iz garaže suhih cipela ući u kuću nego trčeći od garaže do ulaznih vrata pokisnuti do kože.

NATKRIVENA TERASA
Ako ne natkrijete svoju terasu, ubrzo ćete to požaliti. Sunce nažalost ne sija svaki dan pa ćete nenatkrivenu terasu moći koristiti samo ljeti, a i vrtni namještaj će stalno biti mokar i brže istrunuti ako ga ne štiti krov.

KUHINJA
Kuhinja bi trebala biti izravno povezana s blagovaonicom ili dnevnim boravkom. Trčeći uokolo od kuhinje do boravka imat ćete više posla nego da postavite vrata koja će spojiti ta dva prostora.

IZLAZI NA TERASU
Idealno je imati nekoliko izlaza na terasu. Dakle, povežite boravak, kuhinju i spavaću sobu ili ured s terasom- kada je vrijeme lijepo to će Vam se višestruko isplatiti, a povećat će i mobilnost unutar i izvan kuće.

SOBA ZA PRANJE I PEGLANJE
Koliko vremena provedete glačajući i perući rublje? Ne bi li bilo pametno imati prostoriju u kojoj sve to možete obavljati kada za to imate vremena i u kojoj sve možete „ostaviti po strani“ ako iznenada dođu gosti ili kada Vam se jednostavno ne da obavljati kućanske poslove?

STUBIŠTE
Preusko stubište i previše strmih „zavoja“ su veliki nedostaci koji posebno pri transportu namještaja ili renoviranju kuće nepotrebno otežavaju stvari te se samo uz puno truda i financijskih sredstava mogu (a ponekad i ne mogu) ukloniti.

VRATA
Previše vrata ili vrata koja su postavljena na krivom mjestu nepotrebno otežavaju kretanje unutar kuće i stvaraju probleme pri uređenju prostora. Vrata su često postavljena tako da se otvaraju u krivu stranu, stoga je pomno planiranje od samoga početka izuzetno bitno.

PODRUM
U Vašem podrumu nije predviđen dovoljan broj svjetlosnih okna? To može biti jako nepovoljno ako odlučite podrumski prostor preurediti u sobu za goste ili u prostoriju za fitness. Obični podrumski prozori s jednostavnim oknima su u ovom slučaju potpuno „out“.

04-12-2014
Savjeti: 1 do 2