Home > SVE ZA DOM > Eksterijer > Vrt > 6 načina kako da vaš dom izgleda kao luksuzni hotel
 
 

Vrt

Vaše dvorište može postati mjesto za svakodnevni odmor, druženje i uživanje. Kako bi to postigli Crozilla Vam donosi savjete za uređenje vrta i okućnice

6 načina kako da vaš dom izgleda kao luksuzni hotel

Tko od nas ne bi volio živjeti u luksuznom okruženju? Bez obzira na budžet, raskošan način života može se postići i kod kuće. Sve što trebate učiniti je samo nekoliko manjih promjena.

Tko od nas ne bi volio živjeti u luksuznom okruženju? Bez obzira na budžet, raskošan način života može se postići i kod kuće. Sve što trebate učiniti je samo nekoliko manjih promjena. 

U posljednje vrijeme vidimo veliki 'boom' novih luksuznih hotela na Jadranu. Razlog tome je naravno visoka potražnja i svjetski trend razvoja luksuznih putovanja. Hrvatska kao turistička destinacija tu ne može zaostajati pa možemo očekivati još veći broj luksuznih destinacija na Jadranu. Ako tražite s druge strane neki Zagreb hotel u kojem možete osjetiti dašak luksuza, niti Zagreb ne zaostaje puno i u koraku je s ostalim europskim metropolama. 

Pogledajmo što možemo naučiti iz uređenja interijera tih luksuznih hotela i eventualno primijeniti u našem domu i svakodnevnom životu.

Raskošna spavaća soba je obavezna

Krevet bi trebao biti prikladan za vas i opremljen s plišanim uzglavljem na koji se možete nasloniti. Sve u hotelu je pažljivo isplanirano i dizajn je sam po sebi pedantan. Spavaća soba uvijek ima dva bočna stola i bočne svjetiljke, stol, nekoliko udobnih stolaca, prekrasan ormar za odjeću i  televiziju koja je skrivena unutar ormarića.

U osnovi, spavaća soba je jedina soba na kojoj ne biste trebali štedjeti, ali nažalost, većina vlasnika to ignorira jer je gosti ne vide tako da i ne troše previše na nju. Priuštite sebi luksuz tako da se svakog jutra budite u spavaćoj sobi kakvu zaslužujete.

Spa kupaonica u vašem domu

Koji je najbolji hotel u kojem ste ikad bili? Kakve sadržaje ima kupaonica?

Vjerojatno ste vidjeli staklenu, zatvorenu tuš kabinu. Naravno, jacuzzi kadu i dvostruki set dubokih umivaonika s velikim zrcalima koji su osvijetljeni, a tu je bila i raskošna ponuda sapuna i mirisa u izobilju. Ne zaboravimo i ručnike koji su savršeno mekani i ogrtače od vrhunskog pamuka. Najbolji hoteli također će imati grijane police za ručnike i grijane podove od mramora.

Neke od tih stavki mogu biti iznad vašeg budžeta, ali postizanje raskošne hotelske kupaonice može biti vrlo jednostavno. Možete staviti npr. lijepu tuš zavjesu, nekoliko novih i mekanih ručnika te naravno mirisne svijeće.

Raskošna rasvjeta

Hotel nikad nije taman ili turoban. Naprotiv, uvijek je dobro osvjetljen u svakom kutku.

Razmislite o zamjeni zastarjelih svjetala modernim svjetiljkama koje govore nešto o vašem stilu. Zatim dodajte svjetiljke na bočne stoliće trosjeda ili kreveta. Također možete upotrijebiti i svjetiljke obložene zlatom jer daju dašak glamura.

Prostor je uvijek dobro organiziran u hotelima

Možda nemate dizajnera kako biste uredili prostor u svom domu, ali svakako možete kroz časopise o interijerima pronaći nešto po vašem ukusu.

Koristite košare i ukrasne zdjele kako biste sakrili nered. Police koristite kao metodu za prikaz zbirki i pazite da bočni stolovi uvijek imaju lijepe vaze i svjetiljke. 

Ako vam je potrebna pomoć pri organiziranju vašeg prostora, isprobajte jednu od brojnih 3D aplikacija koje će vam pomoći da si predočite dovršenu sobu prije premještanja namještaja.

Dodajte cvijeće i zelenilo u svaku sobu vašeg doma

Miris je jedno od naših najsnažnijih osjetila. Uvijek možete postići zelenu estetiku jednostavnim dodavanjem nekih biljaka. Orhideje su elegantne, raskošne i nastavljaju cvjetati u ciklusima. 

Vaza napunjena šiljastim grančicama ili zdjela ispunjena žirovima, riječnim kamenjem ili staklom prekrasan su način da unesete elemente prirode u svaku sobu vašeg doma. To je jedan od sigurnih načina kojim možete vaš stil života učiniti luksuznim.

Rekreacija je također ključna

Razmislite o stvaranju vlastite teretane. To može biti vrlo jednostavna teretana kao npr. pokretna traka koja je postavljena ispred televizora. Dodajte mali frižider s vodom i stalak za ručnike i dobili ste svoj vlastiti rekreacijski prostor.

Također možete stvoriti spa prostor gdje se možete opustiti, pustiti si glazbu i  zasigurno ćete se osjećati kao da ste pobjegli u spa hotel.

Vaš dom vrlo lako može izgledati kao luksuzni hotel. Treba unijeti samo malo glamura u vaša četiri zida, osobito u spavaću sobu i kupaonicu.

31-07-2017
Savjeti: 1 do 11