Home > SVE ZA DOM > Eksterijer > Balkoni i terase > Vrijeme je za uživanje na balkonima
 
 

Balkoni i terase

Balkoni i terase mogu biti Vaše vlastite male, šarene oaze na kojima ćete svakodnevno upijati zrake sunca. 

Vrijeme je za uživanje na balkonima

Dok sretni vlasnici kuća mogu svakodnevno uživati u vlastitom vrtu, vlasnici stanova u napučenim gradskim četvrtima tračak „vlastitog“ sunca najčešće pronalaze na terasama i balkonima. Crozilla vam donosi ideje i savjete kako urediti takve prostore i od njih načiniti male, zelene oaze u kojima ćete se odmarati i uživati.

Svi vole prirodu i zelenilo, no nisu svi u mogućnosti uživati u vlastitom vrtu zasađenom najdražim cvijećem, stoga mnogi pronalaze kompromis na balkonima i terasama. Čak i mali balkoni mogu biti utočište za bijeg od svakodnevice, oaze za ispijanje jutarnje kave ili mjesta za odmor na kraju dana. Kako bi uspjeli u tom naumu i učinili da i vaš balkon postane primamljivo mjesto, Crozilla vam savjetuje da se opskrbite dobrom voljom i dobrim idejama.

Za uređenje balkona stvarno ne treba puno: stol, dvije stolice i cvijeće ponekad su sasvim dovoljni.
Cvijeće je nezaobilazna dekoracija na balkonima.

Crozilla donosi ideje za uređenje balkona

Balkoni, na žalost, mnogima služe kao ostave za višak stvari iz kuće ili stana, a Crozilla savjetuje da ih ne pretrpavate nepotrebnim predmetima i namještajem. Za njihovo uređenje stvarno ne treba puno: stol, dvije stolice i cvijeće ponekad su sasvim dovoljni.  

Estetika i funkcionalnost dva su osnovna kriterija koje bi jedan balkon trebao zadovoljiti, stoga obratite pozornost na male ideje i savjete koje Vam za njegovo uređenje donosi portal Crozilla.com.  

Uredite prostor za sjedenje

Crozilla Vam savjetuje da balkone i terase ne natrpavate nepotrebnim namještajem, pa, za početak, maknite sav višak stvari. Ponekad su dovoljni tek stolci i stolice. Njihovu funkciju mogu preuzeti i stare drvene kutije ili škrinje na kojima se može sjediti, a preko noći u njima možete držati jastuke ili prekrivače.

Ukrasite balkon zelenilom

Cvijeće je nezaobilazna dekoracija na balkonima. Ukoliko vam prostor to dopušta, cvijeće je najpraktičnije staviti u specijalne korpe ili držače na ogradi. Kako biste dobili na prostoru, a ujedno obogatili i zidove, Crozilla Vam savjetuje da napravite i vertikalne vrtove. Pomoću posebnih rešetki ili kuka cvijeće u teglama možete poslagati vertikalno i tako dobiti mali zidni cvjetnjak.

Dekoracije kao završni dodir

Ukoliko imate dovoljno mjesta Crozilla savjetuje da balkon ukrasite i dekoracijama po svom ukusu. To mogu biti svijeće, lampioni ili lampice koje će noću osvjetljavati prostor.

Za kraj Vam savjetujemo da nabavite specijalne tende ili suncobrane opasane mrežicom protiv insekata kako biste u toplim ljetnim noćima mogli uživati na otvorenom, a da vam pritom komarci ne zadaju muke.

Ideje za uređenje balkona potražite i na Pinterest profilu portala Crozilla:

Follow Crozilla nekretnine's board Balkoni i terase. Balconies and terraces on Pinterest.
23-04-2015
Savjeti: 3 do 3