Home > SVE ZA DOM > Dekoracije i uređenje > Trikovi za ljepši dom > Znate li kako povećati male prostore?
 
 

Trikovi za ljepši dom

Crozilla Vam donosi ideje i savjete za uređenje doma, te izradu dekoracija i ukrasa koji će uljepšati vašu kuću ili stan.

Znate li kako povećati male prostore?

Nedostatak prostora u velikom sobama i prostorijama obično ne predstavlja toliki problem kao kod onih manjih. No, postoje trikovi koji mogu učiniti da prostori izgledaju veći nego što jesu. Crozilla.com donosi vam neke od njih.

Nedostatak životnog prostora problem je koji nas često muči. Koliko god neka nekretnina bila prostrana, uvijek nam se čini da nedostaje još koji „kvadrat“.

Svjetlo u prostoru

Mračne i tamne prostorije izgledaju manje no što zaista jesu, stoga, kako bi prostor izgledao prostranije, poželjno je da bude osvjetljen. Osim prirodnom svjetlosti, Crozilla.com preporučuje da se mali prostori osvijetle i dodatnim rasvjetnim tijelima.

Ogledala na zidovima

Dobru u ulogu u povećanju prostora mogu imati i ogledala. Crozilla savjetuje da ih postavite nasuprot izvora svjetlosti kako bi se stvorio dojam dodatnog prostora. Ogledala reflektiraju svjetlost, stoga mogu dodatno osvijetliti tamnije i mračnije dijelove prostorije.


Zavjese

Kako bi se prividno dobilo i na visini prostorije, poželjno je zavjese postaviti što je više moguće.


Iskoristite zidove

Vertikalni prostor iskoristite na način da prazne zidove upotpunite policama koje mogu služiti za odlaganje raznih stvari i predmeta. No, Crozilla.com savjetuje da ih, u tom slučaju, ne zatrpavate stvarima i ukrasima koje ne koristite.

Boja zidova

Tamne boje zidova zatvoriti će prostor, te ga prividno smanjiti. Stoga Crozilla.com preporučuje da zidove obojite svjetlijim tonovima kako bi prostor izgledao veće i otvorenije.
 

Riješite se viška stvari

Velike količine namještaja, robe i raznih drugih predmeta koji se i ne koriste, ponekad samo nepotrebno zatrpavaju sobe oduzimajući prijeko potreban prostor.
Crozilla savjetuje da se riješite svega onoga što više ne koristite te se tako oslobodite predmeta koji samo zagušuju i smanjuju prostor.

Multifunkcionalni namještaj

Multifunkcionalni namještaj može biti od velike pomoći za uštedu prostora. Taburei, klupe ili druge vrste namještaja za sjedenje nerijetko su dizajnirani na način da mogu služiti i za pohranu stvari.
Kreveti koji ispod ležaja imaju ladice također su dobro rješenje za odlaganje stvari i uštedu prostora.

26-10-2017
Savjeti: 1 do 23