Home > SVE ZA DOM > Dekoracije i uređenje > Trikovi za ljepši dom > Kako urediti potkrovlje
 
 

Trikovi za ljepši dom

Crozilla Vam donosi ideje i savjete za uređenje doma, te izradu dekoracija i ukrasa koji će uljepšati vašu kuću ili stan.

Kako urediti potkrovlje

Potkrovlja – ili ih volite ili ne, nema između. Zbog svojih visokih, niskih i kosih ploha potkrovlja su oduvijek bila izazov za uređenje. Mnogo je nedostatka, ali ujedno i prednosti takvih prostora.

Zbog netipičnih dimenzija zidova, uređenje potkrovlja nerijetko postaje izazov, stoga Vam portal Crozilla.com donosi ideje i savjete za uređenje takvih prostora. Dijelovi prostorije pod niskim kosinama ponekad za sobom ostavljaju mnogo neiskoristivog prostora, stoga se potkrovlja uređuju s mnogo opreza kako bi se cjelokupan prostor iskoristio što je više moguće.

Svjetlost 

Potkrovlja se zbog nemogućnosti ugradnje dovoljnog broja prozora često bore s nedostatkom svjetlosti. U nemogućnosti dobivanja prirodnog svjetla, stanari ga moraju sami „proizvesti“. Crozilla savjetuje da zavjese na prozorima u potkrovlju budu svijetle i prozračne kako bi propuštale što više svjetlosti. U takvim je prostorima potrebno izbjegavati tamne plohe velikih površina, stoga treba pomno odabrati odgovarajuće boje zidova, ali i prave komade namještaja kako bi prostor prividno izgledao svjetliji i veći.

Zidovi u potkrovlju

Portal Crozilla.com savjetuje da za velike površine poput zidova koristite svijetle boje koje će barem prividno otvoriti prostor. No, pritom treba biti oprezan: ukoliko u prostoru dominira ista, primjerice bijela boja zidova i namještaja, prostor bi mogao postati previše monoton i jednoličan. Crozilla savjetuje da u tom slučaju prostor obogatite barem detaljima drugih boja. 

Strop

Portal Crozilla.com savjetuje da stropovi u potkrovlju također budu bijeli. No, drvene grede na njima možete ostaviti u tamnijoj boji.

 

Ogledala na zidovima

Crozilla savjetuje da na zidove stavite u potkrovlju ogledala, po mogućnosti što veća, kako bi se dodatno stvorio privid većeg prostora. Pri postavljanju ogledala također postoje bitna „pravila“ – preporučujemo da ih stavite nasuprot izvora svjetlosti kako bi reflektirali svjetlost. Savjetujemo da ogledala ne stavljate nasuprot npr. natrpanih dijelova prostorije kako prostor ne bi izgledao neuredno i prenatrpano. 


Trikovi za povećanje prostora

Pri uređenju potkrovlja u pravilu se možete voditi savjetima za vizualno povećanje prostora, a savjete tog tipa portal Crozilla.com donosi Vam na ovoj poveznici: Trikovi za povećanje prostora

 

Follow Crozilla nekretnine's board Kako urediti potkrovlje on Pinterest.
03-11-2014
Savjeti: 21 do 23