Home > SVE ZA DOM > Dekoracije i uređenje > Trikovi za ljepši dom > Kako ormar učiniti funkcionalnijim?
 
 

Trikovi za ljepši dom

Crozilla Vam donosi ideje i savjete za uređenje doma, te izradu dekoracija i ukrasa koji će uljepšati vašu kuću ili stan.

Kako ormar učiniti funkcionalnijim?

Prenatrpani ormari u kojima se nitko ne snalazi učestale su pojave u većini domova, stoga vam Crozilla.com donosi savjete koji mogu pomoći da se riješite nepotrebnih stvari kako bi stvorili dovoljno mjesta samo za ono što doista trebate.

Bez obzira na veličinu i prostranost ormara, većina nas u njemu drži sve što treba i ne treba! Nije rijetkost da se u našim ormarima krije „tona“ stvari uz koje smo sentimentalno vezani, a već odavno ne služe nikakvoj svrsi već samo zauzimaju dragocjeni prostor. 

Mali ili veliki ormar, bez obzira na količinu stvari u njemu, trebao bi biti uredan i organiziran, a Crozilla.com donosi savjete kako ga učiniti funkcionalnijim:

1. Riješite se svega što vam ne treba

Početni korak kod čišćenja ormara je izbaciti sve što više ne koristite! Ukoliko neki komad odjeće niste odjenuli nekoliko godina velika je vjerojatnost da ga nećete odjenuti više nikada. Upravo zato Crozilla.com savjetuje da se riješite svega što vam samo zauzima prostor. Savjetujemo da stvari za koje ste sigurni da više nećete koristiti sortirajte u dvije skupine: ono što ćete nekome pokloniti i ono što ćete baciti u smeće.

Crozilla savjet: poderanu i dotrajalu odjeću prije bacanja u smeće možete iskoristiti za brisanje prašine.
 

2. U ormaru ostavite ono što stvarno koristite

Odjeća koju više ne nosite zauzima dragocjeni prostor „korisnim“ stvarima i odjeći. Pretrpavanjem ormara nebitnim stvarima iz vidokruga ćete izgubiti ono što biste stvarno nosili i nakon nekog vremena mogli bi potpuno zaboraviti da te komade odjeće još uvijek posjedujete. 

Crozilla savjet: ne popunjavajte ormar uspomenama već njih spremite na neka druga mjesta!
 

3. Sortirajte odjeću

Ukoliko sadržaj ormara sortirate u grupe lakše ćete se u njemu snalaziti. Držite hlače na jednom mjestu, majice na svom mjestu itd.
 

4. Iskoristite sav prostor koji imate

Naši ormari nerijetko izgledaju pretrpano, odjeća je u njima izgužvana, a istovremeno je u njima i puno praznog prostora. Rješenje ovog problema je bolja organizacija. Crozilla savjetuje da iskoristite i vertikalni prostor u ormarima - s obzirom da je on često nedovoljno iskorišten. Kravate, šalove ili remene objesite na klasične vješalice ili nabavite one specijalne koje služe samo toj svrsi.
 

5. Postavite dodatne police ili košare

Prazni prostor u ormarima ispunite dodavanjem kuka, dodatnih polica ili košara – ovisno o količini slobodnog prostora kojeg još imate. Stvari koje nisu predviđene za slaganje na police, poput primjerice čarapa, složite u košare. Ukoliko imate dovoljno mjesta postavite dodatne police na koje ćete moći uredno složiti stvari.

Ipak, bez obzira na količinu robe i veličinu ormara Crozilla.com savjetuje Vam da uvijek pokušate robu držati što urednije, a prethodne savjete, odnosno redukciju stvari u ormaru, ponavljate barem jednom godišnje.

 

03-11-2014
Savjeti: 20 do 23