Home > SVE ZA DOM > Dekoracije i uređenje > Božić > Brze i jednostavne dekoracije
 
 

Božić

Božićno razdoblje mnogima je najljepše vrijeme u godini. Crozilla vam donosi ideje za izradu najljepših božićnih ukrasa i dekoracija.

Brze i jednostavne dekoracije

Tražite li nove dekoracije, a nemate vremena da im se u potpunosti posvetite niti dovoljno novca da kupujete što poželite - sljedeći savjeti pisani su upravo za Vas.

Svi volimo dekoracije koje nisu skupe te ne oduzimaju puno vremena, a super izgledaju. 

Slatka dekoracija
Ovu slatku dekoraciju cvijeća i slatkiša možete pripremiti u samo nekoliko trenutaka. Uzmite cilindričnu vazu oko 15-ak cm visoku. Zatim uzmite užu vazu i umetnite je u prvu, a prostor između dviju vaza popunite slatkišima. Vodu ulijte u užu vazu u koju stavljate i cvijeće. Cvjetovi neka budu lijepi i bujni kao npr. ruža ili karanfili. Naravno kada cvijeće uvene slatkiše svakako bacite!

Nova ideja
Napunite zdjelu šarenim voćem. Nije važno o kojem se voću radi, važno je da bude šareno i veselo, a na vrh stavite grančice bora. Možete koristiti limun, jabuke, naranče, klementine i slično voće te neotrovne, raznobojne bobice. Na prvi znak propadanja voća odrežite truli komad i spriječite propadanje. Hrpa ukrasa Ukoliko imate veliko božićno drvce, idealan ukras jest nekoliko ukrasa povezanih velikom mašnom. Veliki ukras neće se izgubiti u zelenilu jelke i svakako neće proći neopaženo.

Unesite prirodu u kuću, stavite borove češere neka krase božićne vijence i/ili ih objesite ukrasnom vrpcom niz prozor.Postoje stotine načina na koje možete ukrašavati češerima:

 

Srebro i zelenilo
Spojite moderno i tradicionalno: metal i prirodne ukrase.Napravite elegnatnu paletu srebrnih ukrasa i prirodnog zelenila kako biste ukrasili kamin, police, stolić i sl. Ne morate biti dizajner kako bite složili lijep aranžman - sve što Vam je potrebno jest nekoliko grančica bora, svijećnjaci i božićni ukrasi. Stavite svijećnajke u sredinu i okružite ih grančicama bora, zatim dodajte nekoliko srebrnih kuglica i Vaša dekoracija je gotova.

Blagdanska polica
Transformirajte običnu policu u „blagdansku“. Ispišite imena ili razne poruke na komadu tkanine i njome omotajte posudu (lončić). Ukrasnim vrpcama objesite lončiće na policu i napunite ih slatkišima i drugim iznenađenjima. 

 

03-12-2014
Savjeti: 8 do 14