Home > SVE ZA DOM > Dekoracije i uređenje > Božić > Dom zaogrnut prirodnim ukrasima
 
 

Božić

Božićno razdoblje mnogima je najljepše vrijeme u godini. Crozilla vam donosi ideje za izradu najljepših božićnih ukrasa i dekoracija.

Dom zaogrnut prirodnim ukrasima

Crozilla.com savjetuje da ove godine uštedite novac i božićne ukrase načinite sami umjesto da ih kupujete. Koristite sve prirodne materijale koje već imate i njima načinite sve dekoracije. Poslužite se i dekoracijama koje imate od prošle godine, te ih kombinirajte sa prirodnim ukrasima.

Božićno je vrijeme sjajno doba godine u kojem možete u vlastitom domu uživati sa obitelji i prijateljima. Kako biste gostima omogućili da  osjete svu toplinu Vašeg božićnog doma, zapalite vatru u kaminu i okitite dom prirodnim materijalima. Ove godine uštedite novac i božićne ukrase načinite sami umjesto da ih kupujete. Koristite sve prirodne materijale koje već imate i njima načinite sve dekoracije. Poslužite se i  dekoracijama koje imate od prošle godine  te ih kombinirajte sa prirodnim ukrasima.

Miris bora je ono što nas najviše podsjeća na Božić, a umjetni bor to Vam nikada neće priuštiti, stoga je živi bor najbolja božićna varijanta. Ukoliko ste u mogućnosti, kupite božićno drvce sa korijenom. Na ovaj ćete način spasiti život jednom od borova koje je trebalo biti posječeno i izgubiti život  samo zbog Vas.

Ukrasite svoj dom prirodnim ukrasima: koristite voće, češere, orahe, grančice bora i ostale prirodne materijale koje već imate kod kuće.

Aranžman za stol vrlo jednostavno napraviti ćete uz pomoć grančica bora, nekoliko svijeća i nekoliko mandarina, limuna ili ostalog voća. Još jednu prekrasnu dekoraciju dobiti ćete dekorirate li stalak za torte i kolače. Na stalak stavite grančice bora te dodajte kuglice i nekoliko češera. 

Girlande na boru ne moraju uvijek biti umjetne i šarene. Ovog Božića načinite ih od darova prirode.

Uzmite sušeno voće, češere i cimet i sve povežite na istu nit! I ostatak bora također ukrasite ukrasima ovih tonova.

Stare ukrase koje već godinama ne koristite „dovedite u red“ tako što ćete ih kombinirati sa prirodnim ukrasima. Crozilla savjetuje da, primjerice stare, hrđave zvončiće iskombinirajte sa drvenim ukrasima, ili pak sa ukrasima načinjenima od slame ili trave. 

Molimo Vas da pri preuzimanju ovog teksta obavezno navedete izvor.

03-12-2014
Savjeti: 10 do 14