Home > SVE ZA DOM > Dekoracije i uređenje > Božić > Advent - vrijeme iščekivanja
 
 

Božić

Božićno razdoblje mnogima je najljepše vrijeme u godini. Crozilla vam donosi ideje za izradu najljepših božićnih ukrasa i dekoracija.

Advent - vrijeme iščekivanja

Poziv adventa je i na uzajamnu dinamiku povjerenja, dubinu ljubavi, vjere i nade.

Odlomci Svetog Pisma – misnih čitanja kroz advent su direktni poziv upućen tebi i meni – dođi bliže k meni i budi moje svjetlo, nada, mir, povjerenje i ljubav. To je Božji poziv tebi i meni. Dakle, imaš veliki razlog – i ovaj advent biti svijeća koja gori polako. Predlažem ti prijatelju - budi četiri svijeće koje predstavljaju advent.

 

Budi svijeća koja će pronositi mir.
U miru osjeti kako i tišina ima svoju vrijednost. Uči u životu osluškivati Božje korake. On dolazi. Blizu je. Na vratima je. 

Budi svijeća povjerenja.
Ne boj se trajno gorjeti i biti dosljedan Bogu i sebi. Samo tako zapalit ćeš sve oko sebe. 

Budi nada sebi i drugima.
Nadom probudi u srcu Boga koji dolazi. Zapali sjaj u svojim očima. Zapali taj sjaj i u očima onih koje voliš i s kojima si u komunikaciji. Neka plamen nade ostane uvijek u tebi i s tobom. U nadi budi drugačiji. Probudi nadu. Nek plamen nade ostane uvijek s tobom.

Budi svijeća povjerenja i vjeruj.
Ako vjeruješ živjet ćeš ti i tvoj dom. Živjet će i svi oko tebe. Ne boj se samo vjeruj i bit ćeš spašen. Neka ti i ovaj advent bude blagoslov. Zauvijek čuvaj svoj mir i budi mir drugima. Budi trajno povjerenje. Budi dubina nade i neizmjerna ljubav. Autor:Sestra Augustina BarišićKlanjateljica Krvi kristove

03-12-2014
Savjeti: 11 do 14