Home > SVE ZA DOM > Čišćenje i održavanje > Očistite kupaonicu u 5 koraka
 
 

Čišćenje i održavanje

Saznajte kako brzo i jednostavno možete očistiti ili pospremiti svoju kuću ili stan, te koja prirodna sredstva vam mogu pomoći u tome.

Očistite kupaonicu u 5 koraka

Čišćenje kupaonice ne treba biti naporan posao, dovoljno je odvojiti tek posla sata tjedno kako bi kupaonica blistala. Portal Crozilla.com donosi savjete za brzinsko čišćenje kupaonice.

1. Čišćenje sanitarija
Umivaonik, kadu i WC školjku pošpricajte sredstvom za čišćenje i razmažite spužvicom po cijeloj površini, zatim pustite da sredstvo „odradi“ nekoliko minuta te ga nakon toga isperite.

Crozilla savjet: Ukoliko izbjegavate agresivna, kupovna sredstva za čišćenje kupaonica, postoje i prirodna sredstva poput octa ili limunovog soka kojima možete očistiti ogledalo i sanitarije.

2. Čišćenje ogledala 
Ogledalo pošpricajte sredstvom za čišćenje stakala ili čak i običnom vodom, zatim krpom za čišćenje uklonite mrlje i višak tekućine, a nakon toga ga osušite suhom krpom ili novinskim papirom.

3. Pospremanje polica 
Pospremite police u kupaonici te kozmetičke proizvode vratite na svoja mjesta. Ne zaboravite sa polica obrisati prašinu.

4. Čišćenje podova
Podovi u kupaonici, zbog nakupljene opale kose, nerijetko mogu nalikovati čupavcu. Prije pranja podova nije na odmet pomesti ih ili usisati kako bi uklonili krupniju prljavštinu.

5. Uklonite prljave tkanine
Uklonite prljave ručnike i tepihe te ih zamijenite čistima. Ukoliko kupaonski tepisi nisu jako prljavi, dovoljno je protresti ih ili usisati usisavačem kako bi otklonili prašinu nakupljenu u njima.

Crozilla savjet: 
Kupaonica je dio doma koji bi morao biti čist i uredan u svakom trenu, no zbog karakteristike namjene tog prostora razvoj gljivica i bakterija je neizbježan, te u većini kućanstava borba protiv njih nalikuje „borbi s vjetrenjačama“. Portal Crozilla.com donosi Vam savjet kako smanjiti razvoj vlage i plijesni u kupaonici. Rješenje je u provjetravanju!  Nakon svakog tuširanja i kupanja riješite se nakupljene vlage u zraku: upalite ventilator ili otvorite prozore kako se vlaga ne bi zadržavala u prostoriji. Ovim „trikom“ vjerojatno se nećete riješiti nastale vlage, ali ćete smanjiti mogućnost dolaska nove.

03-11-2014
Savjeti: 6 do 7