Home > SAVJETI > Savjeti za uspješnu prodaju nekretnina > 4 pogreške kod određivanja cijene nekretnina
 
 

Savjeti za uspješnu prodaju nekretnina

Crozilla donosi savjete koji Vam mogu pomoći da brže i jednostavnije prodate svoju nekretninu.

4 pogreške kod određivanja cijene nekretnina

Oglašavanu cijenu nekretnina određuje njihov prodavatelj, no cijenu po kojoj će se nekretnina u konačnici prodati ipak određuju kupci. Crozilla Vam donosi koje sve greške kod određivanja cijene mogu utjecati na brzinu prodaje kuće, stana, zemljišta ili drugih nekretnina.

1. Previsoka početna cijena

Mnogi prodavatelji oglašavaju nekretnine za prodaju po mnogo višim cijenama no što su spremni prodati. Na žalost, nisu svjesni da će napuhivanje cijene samo produžiti vrijeme za prodaju ili najam oglašene nekretnine. Naime, kako se proces prodaje bude oduživao,  s vremenom će morati korigirati cijenu kako bi zainteresirali kupce. Crozilla predlaže prodavateljima da izbjegavaju napuhavanje cijena te oglašavaju nekretnine po što realnijim cijenama.

2. Oglašavanje cijena tipa 129.919,99 eura

Prilikom prodaje nekretnina preporučljivo je navoditi što realnije brojeve. Crozilla preporučuje prodavateljima te da izbjegavaju oglašavanje cijene kao što je primjerice 129.919,99 eura,  te istu radije oglase kao iznos od 130.000,00 eura.

3. Određivanje cijene prema sentimentalnoj vrijednosti

Vlasnici nekretnina mogu odrediti cijenu po svojoj volji, no to ne znači da će se ona i prodati za taj iznos. Prije stavljanja nekretnine na tržište vrlo je bitno odrediti njenu realnu vrijednost i oglašavati realnu cijenu. Savjetujemo prodavateljima da na oglasniku za nekretnine Crozilla.com provjere po kojim se cijenama prodaju takve ili slične nekretnine u naselju u kojem se prodaje i njihova kako bi barem približno mogli odrediti njezinu vrijednost. Ukoliko već postoje nekretnine koje su prethodno prodane u blizini, poželjno je raspitati se o njihovim cijenama. 

4. Nema pregovaranja oko cijene

Prilikom prodaje nekretnine prodavatelj mora biti svjestan toga kako će kupac gotovo uvijek pokušati spustiti cijenu, stoga prodavatelj mora biti spreman na to, te je poželjno da je fleksibilan po tom pitanju.

26-04-2016
Savjeti: 5 do 21