Home > SAVJETI > Savjeti za uspješnu prodaju nekretnina > Trikovi za bržu i uspješniju prodaju nekretnine
 
 

Savjeti za uspješnu prodaju nekretnina

Crozilla donosi savjete koji Vam mogu pomoći da brže i jednostavnije prodate svoju nekretninu.

Trikovi za bržu i uspješniju prodaju nekretnine

Postoje trikovi kojima možete, čak i u vrijeme recesije, dovesti kupca do svoje nekretnine. Pročitajte savjete koje Vam donosi Crozilla.com i izdvojite svoju nekretninu u moru ostalih!

Tržište nekretnina vidno je oslabjelo pod pritiskom recesije, no ono nikako nije potpuno zamrlo, jer je potreba za vlastitim domom jedna od bitnijih , pa uvijek postoje kupci koji si u određenom trenutku žele i mogu priuštiti kupnju nekretnine. Prodaja nekretnine može biti dugotrajna i naporna, posebice u ovim vremenima kada je izbor velik, a kupaca malo. Danas, kada je ponuda veća od potražnje, zbog velikog broja nekretnina koje prosječan kupac pogleda tijekom traženja idealne bitno je dobro istaknuti svoju nekretninu, a što je bolje predstavite na tržištu, brže ćete je prodati i dobiti višu cijenu.

Bitno je formirati realnu cijenu kako bi odaziv potencijalnih kupaca bio veći 

Zbog visokih cijena nekretnina i osobnih primanja koja ih ne prate, osobe koje kupuju nekretnine najčešće se odlučuju za one koje si prvenstveno mogu priuštiti. Svjesni smo financijske krize koja je zahvatila i nas i ostatak svijeta, pa svaki kupac gleda da za svoj novac dobije što više – zato je formiranje realne cijene bitan korak za uspješnu prodaju. Svaka osoba koja želi prodati nekretninu sklona je postaviti visoku cijenu kako bi ostavila prostor za eventualno spuštanje iste.
Pokušaj prodaje po nerealno visokoj cijeni rezultirati će smanjenim interesom kupaca, pa će i razdoblje prodaje trajati znatno duže. Oglasnik za nekretnine Crozilla.com savjetuje da je najbolje oglašavati nekretninu po cijeni za koju ste ju stvarno spremni prodati.

Pokažite nekretninu u najboljem svijetlu - uredite, popravite, očistite

Razbijeni automobil vrijedi manje no ispravan, a tako je i s nekretninama! Ponekad više vrijedi uložiti dodatan novac (ne mnogo, naravno) kako bi se popravila oštećenja, no prodati oštećenu nekretninu po znatnoj nižoj cijeni!  Prljava i neuredna nekretnina past će u očima kupca koji će ju zato zasigurno cijeniti mnogo manje no prodavatelj. 

Bitno je da potencijali kupac nekretninu  upozna u najboljem svjetlu, te da ona ostavlja dojam da je održavana, stoga, očistite,  renovirajte potrebno, oličite ružne zidove, ofarbajte stolariju ili ogradu: sve su to sitnice koje daju, vizualnu i financijsku vrijednost nekoj nekretnini.

Uklonite sav namještaj i osobne stvari koje vam se čine nepotrebnima kako biste ostavili „prostora“ kupcima da vizualiziraju prostor prema svojim željama i potrebama. Uklanjanjem viška namještaja dobit ćete na prostoru, a time će i sama nekretnina djelovati prostranije.  

Istaknite svoju nekretninu 

Bitno je kupcima dati do znanja da se Vaša nekretnina prodaje, stoga postavite oglas na specijalizirane portale za prodaju nekretnina, naš prijedlog je oglasnik za nekretnine Crozilla.com :) .  

Osim toga, ispred kuće ili zemljišta stavite dovoljno vidljivu oznaku da je nekretnina na prodaju, a uz to stavite i kontakt broj telefona, te po mogućnosti i primjerice broj oglasa na portalu Crozilla.com gdje će kupci vidjeti više informacija.

Uspješna prodaja Vaše nekretnine uglavnom ovisi o profesionalnom opisu Vašeg oglasa - jer za prvi dojam ne postoji druga prilika.

Kako istaknuti nekretninu na portalu Crozilla.com? 

Zašto oglašavati nekretnine na oglasniku Crozilla.com? Zato što se svi oglasi koji se objave na Crozilla.com automatski prenose na renomirane portale za nekretnine u Njemačkoj , Austriji i Švicarskoj, 

05-12-2014
Savjeti: 16 do 21