Home > SAVJETI > Savjeti za uspješnu prodaju nekretnina > Prodati ili ne, pitanje je sad!
 
 

Savjeti za uspješnu prodaju nekretnina

Crozilla donosi savjete koji Vam mogu pomoći da brže i jednostavnije prodate svoju nekretninu.

Prodati ili ne, pitanje je sad!

Crozilla.com donosi korisne savjete koji će Vam pomoći da odlučite trebate li prodati nekretninu ili ne. Ukoliko stambeno pitanje nije Vaš problem, ponekad je isplativije iznajmiti nego prodati nekretninu.

Savjetujemo Vam da prvo dobro sagledate Vašu situaciju i zapitate se postoji li stvarno potreba za prodajom i volite li susjedstvo u kojem živite. Ukoliko jedini problem za Vašu obitelj predstavlja nedostatak prostora, možda bi bolje rješenje bilo preuređenje doma.

Koji god Vaš razlog bio, prije nego objavite oglas za prodaju, stavite sve brojke na papir i odmah ćete znati da li bi prodaja uopće imala smisla. Također se osvrnite na ciljeve koje ste si zadali u slijedećih 5 ili čak 10 godina. Uzmite u obzir Vašu obitelj, karijeru, interese i stvorite predodžbu doma u kojem živite.

Slijedeći je korak da sami sebi odgovorite na pitanja: gdje želim biti, kako se sadašnji dom uklapa u moje potrebe i ciljeve, da li bi me prodaja nekretnine približila ili udaljila od ciljeva i potreba koje imam…

Bilo bi dobro i da usporedite sljedeće:
1. troškove prodaje i renoviranja
2. troškove prodaje i selidbe
3. novi trošak za kupnju nove nekretnine.

Taktitzirajte prodaju
Nakon što ste napravili računicu i odlučili da je pravo vrijeme za prodaju, slijedeći korak je da postavite cijenu. Odredite li onu koja je realna i korektna, prodaja bi se trebala odvijati glatko.Dobro tempirajte vrijeme u kojem ćete krenuti s prodajom kako biste izvukli maksimalnu cijenu. Nije tajna da se na tržištu nekretnina prije proljeća i u jesen proda najveći broj nekretnina.

Odaberite agenciju za posredovanje nekretnina s dobrom reputacijom
Pri odabiru agencije za posredovanje nekretnina uzmite u obzir preporuku prijatelja ili specijaliziranih portala za prodaju i najam nekretnina, kao što je Crozilla.com.

Najbolji je agent je onaj koji: razumije Vaše potrebe, ima iskustva s prodajom tipa nekretnine koju posjedujete, ima visoku stopu uspjeha u tome šta radi, dobro je povezan s kupcima i drugim agentima te procjeniteljima nekretnina.

Savjetujemo Vam i da dobro pročitate ugovor koji ćete sklopiti pri ostvarivanju suradnje s Vašim agentom kako Vas ne bi neugodno iznenadio iznos provizije ili neka druga stavka ugovora.

04-12-2014
Savjeti: 19 do 21