Home > SAVJETI > Savjeti za stanare i stanodavce > Korisni savjeti za borbu sa snijegom
 
 

Savjeti za stanare i stanodavce

Kako bi bili dobri stanodavci, ali i dobri podstanari, bitno je održavati nekretninu kao i dobrosusjedske odnose.

Korisni savjeti za borbu sa snijegom

Prve pahulje izazvale su osmijehe na lica najmlađih, ali i onih starijih,no nakon određenog vremena snijeg je postao problem, a ne zabava. Gradovi su neprohodni, ulice zametene, a ralice ne stižu očistiti velike količine snijega koji u nekim gradovima pada bez prestanaka. Stoga portal Crozilla.com donosi nekoliko korisnih savjeta kako očistiti kućne prilaze.

Održavanje prilaza

Snijeg treba čistiti redovito jer što se duže čeka on se ledi i onemogućava temeljito čišćenje koje ste mogli postići da ste odmah uzeli lopatu u ruke. Bitno je da se pripremite za čišćenje. Obucite se slojevito, no ne pretoplo kako se ne bi već nakon nekoliko minuta čišćenja oznojili. Nosite rukavice i nepromočivu obuću. 

Prilikom
čišćenja koristite metalne lopate  ili plastične sa metalnim rubom kako bi brže i lakše mogli podizati i razbijati snijeg. Nakon čišćenja pospite put solju koju imate pri ruci. Ipak za najbrže i najbolje rezultate koristite kamenu sol. Sol posipajte čučeći te pokušajte ravnomjerno je raspršiti po površini, a možete iskoristiti i pijesak koji koristite za potrebe svojih ljubimaca.

U nekim Hrvatskim gradovima uvedene su kazne za osobe koje ne održavaju svoje prilaze.
Čisteći snijeg izbjegnite moguće kazne, olakšajte si kretanje na dnevnoj bazi te potaknite susjede da očiste i svoje prilaze.

Iskoristite ovu aktivnost za tjelovježbu jer čišćenje snijega možete sagorijeti oko 400 kalorija u sat vremena što svakako nije na odmet.

Autor: Anđela Kulaš

28-11-2014
Savjeti: 12 do 13