Home > SAVJETI > Kupnja nekretnine > 5 pitanja koje si morate postaviti prije kupnje nekretnine
 
 

Kupnja nekretnine

Crozilla Vam donosi pravne savjete, ugovore vezane uz trgovinu nekretninama kao i linkove koji mogu biti od koristi prilikom kupnje ili prodaje nekretnina.

5 pitanja koje si morate postaviti prije kupnje nekretnine

Razmišljate o kupnji kuće ili stana? Crozilla donosi savjete na što biste trebali obratiti pozornost prije kupnje nekretnine.

Kupnja kuće ili stana većini je kupaca najveća financijska investicija u životu, stoga je prije donošenja odluke o kupnji potrebno dobro razmisliti o brojnim stvarima. Prije konačnog odabira svi vaši kriteriji trebaju biti zadovoljeni kako biste u svojoj novoj nekretnini uživali što duže.

Prije nego se upustite u avanturu zvanu kupnja nekretnine, Crozilla vam savjetuje da najprije razmislite o odgovorima na sljedeća pitanja:

1. Koliko je nekretnina udaljena od…?

Prije kupnje nekretnine provjerite nalaze li se u njezinoj blizini trgovina, škola, vrtić, ambulanta, igralište… Koliko je vaš potencijalni novi dom udaljen od vašeg radnog mjesta? Razmislite koliko ćete svakodnevno morati putovati na posao!

2. Koliko soba nam je potrebno?

Prije kupnje novog doma odredite koliko soba bi trebala imati vaša nova nekretnina kako vam već u startu ne bi imali premalo prostora. Crozilla vam savjetuje da provjerite postoji li mogućnost promjene rasporeda prostora koji bi omogućio stvaranje dodatne sobe?

3. Postoji li mogućnost nadogradnje? 

Kupujete li kuću Crozilla savjetuje provjerite postoji li mogućnost njezine nadogradnje ili proširivanja! Imate li u planu i proširenje obitelji, mogućnost nadogradnje kuće mogla bi biti poželjna.

4. Namješteno ili nenamješteno?

Crozilla savjetuje da provjerite prodaje li se nekretnina namještena, polunamještena ili bez namještaja? Ukoliko se prodaje bez namještaja, provjerite ima li u njoj dovoljno prostora za namještaj koji već posjedujete. Kupnjom kuće ili stana u kojima se već nalaze opremljena kuhinja ili kupaonica, za prvu ruku možete izbjeći dodatne troškove koji bi inače bili potrebni za njihovo uređenje i opremanje.

5. Ima li dovoljno prostora za uživanje na otvorenom?

Mnogi ljudi svoje slobodno vrijeme vole provoditi izvan kuće, ukoliko i vi pripadate toj skupini Crozilla savjetuje da provjerite ima li nekretnina okućnicu, vrt, balkon ili terasu. Svakako provjerite da li je njihova površina dovoljna da biste mogli uživati na otvorenom, posebno ako imate kućnog ljubimca koji bi uživao provodeći vrijeme i vani. 

 

10-05-2016
Savjeti: 1 do 4